ادامه مناظره با دکتر پایا درباره علم دینی

چندی پیش مناظره ای بین حقیر و آقای دکتر علی پایا درباب علم دینی در فصلنامه صدرا (شماره۹) آغاز شد که در همینجا نیز ارائه شد. این مناظره ادامه یافت و پاسخی که وعده داده بودم در اختیار فصلنامه قرار گرفت، اما ظاهرا به خاطر اشتباهی که پیش آمد در شماره ۱۰ منتشر نشد و در شماره (۱۱-۱۲) منتشر گردید. در این مدت، نقد حقیر در اختیار دکتر پایا قرار گرفت و ایشان مجددا پاسخی طولانی ارائه دادند و حقیر چون احساس کرد که ممکن است بحث به تکرار مکررات منتهی شود به جای پاسخ تفصیلی نکات مختصری را به صورت خاص از ایشان سوال کرد که این سه یادداشت در شماره مذکور منتشر گردیده است که برای مطالعه آنها به ادامه مطلب مراجعه کنید.

ادامه مطلب ادامه مناظره با دکتر پایا درباره علم دینی

بازدیدها: ۴۰۴

الگویی اسلامی برای تحلیل مسائل زنان و خانواده

بسم الله الرحمن الرحیم

چندی پیش مقاله ای نوشته ام با عنوان

«الگويي اسلامي براي تحليل مسائل زن و خانواده و کاربرد آن در عرصه سياست‌گذاري‌»

که این مقاله در اولین شماره فصلنامه دین و سیاست فرهنگی (تابستان ۱۳۹۳) منتشر شده است. برای مطالعه چکیده و دریافت متن کامل آن به ادامه مطلب مراجعه کنید.

ادامه مطلب الگویی اسلامی برای تحلیل مسائل زنان و خانواده

بازدیدها: ۱۴۲۷

حدیث منزلت، مقدمه‌ای بر درک عمق حکایت غدیر

بسم الله الرحمن الرحیم

 دیروز در محضر بزرگی بودیم که می‌دانم مایل نیست نامش را بیاورم. نکته‌ای در نسبت بین حدیث منزلت و حدیث غدیر گفت که آن نکته را به زبان خودم و در افق فهم خودم بازنویسی کرده و در این روز مبارک غدیر به عاشقان ولایت هدیه می‌کنم: (دریافت فایل WORD)

ادامه مطلب حدیث منزلت، مقدمه‌ای بر درک عمق حکایت غدیر

بازدیدها: ۴۷۳۴

مناظره با دکتر پایا درباره علم دینی

بیش از یک سال قبل، دوستانی از فصلنامه تخصصی علوم انسانی اسلامی صدرا با بنده تماس گرفتند که سوالاتی درباره علم دینی در اختیار دکتر پایا قرار داده اند و ایشان پاسخ داده است و می خواستند بدانند که آیا بنده نقدی بر آنها دارم یا خیر. پاسخ بنده مثبت بود. نقدی نوشتم و آن نقد در اختیار دکتر پایا قرار گرفت و ایشان پاسخی به نقدها دادند و قرار شد بنده مجددا پاسخی بنویسم. به دلایلی نشر این کار به تاخیر افتاد ولذا بنده هم در نگارش پاسخ تعلل کردم تا اینکه مدتی پیش سه یادداشت اول (پاسخ ایشان به سوالات، نقدهای بنده، و پاسخ مجدد ایشان) در فصلنامه علوم انسانی اسلامی صدرا، شماره ۹ منتشر شد که می توانید فایل PDF این شماره را از همین محل دریافت کنید. لینک دو مطلب ایشان که در یکی از سایتها نیز قرار داده شده، به ترتیب به قرار ذیل است:

(۱) امتناع علم دینی

(۲) پاسخ به ملاحظات نقادانه «سوزنچی»

لازم به ذکر است بنده نیز پاسخی برای مطلب دوم ایشان نوشته ام که انشاء الله پس از نشر در فصلنامه، در اینجا نیز قرار خواهم داد. فعلا قسمت اول آن، که در فصلنامه مذکور منتشر شده، تقدیم می شود. (یعنی اولین پاسخ بنده به اولین تقریر ایشان) ادامه مطلب مناظره با دکتر پایا درباره علم دینی

بازدیدها: ۷۸۵

اسم امام علی (ع) در قرآن کریم

بسم الله الرحمن الرحیم

در میان ما به غلط معروف شده که اسم حضرت علی علیه‌السلام در قرآن نیامده است؛ ادعایی که بقدری تکرار شده، همه باور کرده‌ایم و هرجا اسم ایشان را در قرآن ببینیم، آن را ترجمه می‌کنیم!

اوایل رمضان سال جاری (سال ۱۳۹۳ ه.ش) دوستی گفت نام حضرت علی در قرآن کریم آمده است. شب ۱۹ رمضان در این زمینه تحقیقی کردم و حاصل را در روز ۱۹ رمضان سال جاری در مسجد دانشگاه بوعلی‌سینای همدان ارائه کردم. شب ۲۱ رمضان مطلب را مقداری تکمیل کرده و در سایتم نوشتم.[۱] نقدهایی بر آن شد که با توجه به آن نقدها اکنون مطلب اصلاح‌شده تقدیم می‌‌شود. خلاصه ادعای مقاله حاضر این است که اگرچه در موارد متعددی کلمه «علی» در قرآن کریم به معنای «عالی و بلندمرتبه» به کار رفته، اما می‌توان گفت که لااقل در دوجای قرآن کریم (یعنی آیه ۵۰ سوره مریم و آیه ۴ سوره زخرف)، مراد از کلمه «علی»، حضرت علی علیه السلام است.

دریافت فایل Html          دریافت فایل PDF

[۱]. فایل یادداشت قبلی همراه با نظراتی که ذیل آن مطرح شده بود را  از اینجا (با وارد کردن عدد ۱۱۱۱) می‌توانید دریافت کنید.

متن مقاله (منتشر شده در ۱۶ مرداد ۱۳۹۳): ادامه مطلب اسم امام علی (ع) در قرآن کریم

بازدیدها: ۵۶۸۵

حفاظت شده: اسم امام علی علیه السلام در قرآن کریم (ویراست اول)

این محتوا با رمز محافظت شده است. برای مشاهده رمز را در پایین وارد نمایید:

بازدیدها: ۱۶۲۱

خطبه معاویه بعد از رسیدن به حکومت

بسم الله الرحمن الرحیم

معاویه بعد از اینکه زمام حکومت را به دست گرفت در نخیله (منطقه ای نزدیک کوفه) به منبر رفت و خطاب به کوفیان چنین گفت:

به خدا قسم من با شما نجنگیدم که نماز بخوانید یا روزه بگیرید یا حج بروید یا زکات بدهید؛ شما خودتان باید این کارها را انجام دهید. (به تعبیر امروزیها: دین مردم ربطی به حکومت ندارد) بلکه هدف من فقط به حکومت رسیدن و حکمرانی بود!

(خوبی معاویه این بود که فقط جمله اول را نگفت؛ بلکه جمله دوم را هم گفت که امروز راحت تر بتوانیم قضاوت کنیم.) ادامه مطلب خطبه معاویه بعد از رسیدن به حکومت

بازدیدها: ۲۵۷۷

امامت و عدل، مبانی تشیع

بسم الله الرحمن الرحیم

در ۳ آبان ۱۳۹۲ در موسسه شیعه شناسی در اراک، بحثی درباره مبانی تشیع داشتم که دو مبنای اصلی شیعه (که به عنوان اصول مذهب شیعه مطرح میشود) را اندکی شرح دادم. چندی پیش دوستان موسسه خلاصه ای از مباحث را برایم ارسال کردند که تصحیح کردم و در ادامه آمده است.   ادامه مطلب امامت و عدل، مبانی تشیع

بازدیدها: ۳۸۵

تبیین چارچوبی اسلامی برای سلامت روابط جنسیتی دختران

مطلبی که در ادامه می آید مقاله ای است با همبن عنوان که در شماره اول فصلنامه علمی-تخصصی اسلام و مطالعات اجتماعی (تابستان ۱۳۹۲) منتشر شده است.

دریافت فایل PDF           دریافت فایل HTML               ادامه مطلب تبیین چارچوبی اسلامی برای سلامت روابط جنسیتی دختران

بازدیدها: ۵۳۱

حضرت زهرا (س) و آموزش شیعه بودن

ضمن تبریک میلاد باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س) به تمامی مسلمانان و علاقمندان آن حضرت، فایل ضمیمه فایل سخنرانی حقیر در ظهر روز شهادت حضرت زهرا در شاهرود است. موضوع این بود که حضرت زهرا (س) چگونه با تمام مسلمانان برای حمایت از ولایت اتمام حجت کردند و چگونه عملا راه انتظار واقعی (که در گروی شیعه واقعی بودن است) نشان دادند.

بازدیدها: ۲۴۳

تکمله ی بحث نقش حضرت فاطمه (س) در اکمال دین

یا فاطر بحق فاطمه

خدا توفیق داد ایام فاطمیه دوم (۱۱ تا ۱۵ فروردین) در شاهرود در هیات عاشقان مهدی بودم. همین بحثهای قبلی (که با عنوان «نقش حضرت فاطمه (س) در ابتر نماندن دین» در همدان مطرح شده بود)، البته گاه با طول و تفصیلی متفاوت در هیات مذکور مطرح شد که خود بچه های هیات فایلهای صوتی را در سایت هیات قرار داده اند که اگر کسی خواست می تواند به ترتیب به موارد زیر مراجعه کند:

۱  ۲  ۳  ۴  ۵

اما نکته مهمی که در این فاطمیه دوم به آن رسیدم و در مباحث قبلی نبود این جمع بندی ای است که برای خودم بسیار لذتبخش بود:

۱- ابلاغ ولایت لازمه اکمال دین است: الیوم اکملت لکم دینکم…

۲- پیامبر خواب دید که بنی امیه از منبرش بالا و پایین می روند یعنی دین وی را نمی گذارند به نتیجه برسد (رویا التی اریناک … الشجره الملعونه فی القرآن) و جبرییل آمد و بشارت داد که خدا به جای هزار ماه حکومت بنی امیه به تو شب قدر را داده که بهتر از ۱۰۰۰ ماه است

۳- بنی امیه را عمر بر سر کار آورد. معاویه را به عنوان ضمانت اجرا از اول حکومت خود حفظ کرد؛ و جانشین خود را تنها فرد از بنی امیه که نسبت به بقیه شان اندک آبرویی داشت قرار داد. و می دانیم بنی امیه اهل کار تشکیلاتی بود لذا با آمدن عثمان ابوسفیان گفت تلقفوه تلقف الکره

۴- من عرف فاطمه حق معرفتها ادرک لیله القدر (لیله قدری که اثر هزار ماه بنی امیه را خنثی می کند فاطمه است)

۵- خدا فاطمه را به پیامبر داد و سوره کوثر نازل شد که به تو کوثر دادیم

۶- ابتر نماندن دین پیامبر برایش بسیار مهمتر از ابتر نماندن نسل اوست و شانئ پیامبر بیشتر مایل است دین او ابتر بماند.

۷- کوثر است که مانع ابتر شدن دین پیامبر می شود

۸- کوثر حوضی است که هرکس بخواهد وارد بهشت شود از آن می چشد و محل التقای ثقلین است و ورود ثقلین بر پیامبر (حتی یردا علی الحوض)

۹- آیا «وانحر» در سوره کوثر اشاره به امام حسین عله السلام نیست و نقش او در ابتر نماندن پیامبر که حسین منی و انا من حسین؟

نتیجه: فاطمه= کوثر= شب قدر= برتر از هزار ماه حکومت بنی امیه که قصد ابتر کردن دین پیامبر را داشتند

شیرین تر اینکه بعد از وقتی در متون اهل سنت دنبال این مطالب بودم به روایتی برخوردم که فرمود خدا به خاطر رویای پیامبر (شجره ملعونه) سوره کوثر و سوره قدر را بر پیامبر نازل کرد و بعد این روایت را در متون شیعی هم پیدا کردم. خدا می داند چقدر خوشحال شدم که جمع بندی ام درست است. البته در روایت بحثی از حضرت زهرا نبود اما مگر کسی تردید دارد که سوره کوثر در وصف حضرت زهرا سلام الله علیهاست.

نکته: هیچ مسلمانی نمی تواند بین ابوبکر و فاطمه جمع کند: و این یعنی ابلاغ ولایت بر هر انسان مسلمانی که بخواهد تحقیق کند: آیا حضرت فاطمه سلام الله علیها با آن همه مقامات که در کتب اهل سنت هم درباره ایشان آمده وقت شهادتش -نعوذ بالله- به مرگ جاهلیت بود؟ چون پیامبر فرموده من مات و لم یعرف امام زمانه مات میته جاهلیه

والسلام علی من اتبع الهدی

بازدیدها: ۳۹۰

نقش حضرت فاطمه (س) در ابتر نماندن دین

باسمه تعالی

ایام فاطمیه به همه مسلمانان آزاده تسلیت باد. به مناسبت این ایام بحثهایی درباره حضرت زهرا سلام الله علیها در ۶ جلسه در مسجد میرزاتقی همدان ارائه شد که فایل صوتی آنها را به همراه خلاصه ای از آنها در ادامه آمده است. ادامه مطلب نقش حضرت فاطمه (س) در ابتر نماندن دین

بازدیدها: ۷۴۷