مشی اقتصادی مومن در سیره حضرت زهرا

بسم الله الرحمن الرحیم

به مناسبت ایام فاطمیه از اول تا سوم جمادی الثانی ۱۴۴۰ (۱۸-۲۰ بهمن) به همت هیات رایة الاحرار در مسجد حاج احمد همدان برنامه‌ای برگزار شد که سه جلسه با موضوع مشی اقتصادی مومنان در سیره حضرت زهرا سلام الله علیها مباحثی را مطرح کردم.

جلسه اول بعد از توضیحی اهمیت و عظمت انسان که نیاز به برنامه الهی برای او را ضروری می‌کند به اهمیت بعد اقتصادی این برنامه اشاره شد و ظرفیت سیره حضرت زهرا برای الگو دهی در این زمینه. سپس قرار شد نکات در سه محور فردی، خانوادگی و اجتماعی بحث شود. روز اول به محور فردی پرداختیم که اگر مساله اقتصاد دو بعد درآمد و خرج کردن دارد، در محور فردی، سخت‌کوشی و پرهیز از تجمل‌گرایی دو محوری بود که از سیره حضرت زهرا س قابل استفاده بود.

در جلسه دوم سراغ محور خانوادگی رفتیم و از تفاوت ماهیت خانواده در نگاه دینی با وضعیت مدرن سخن گفته شد و اینکه قوام خانواده به یکی شدن زوجین و تقویت احساس مسئولیت است و این احساس مسئولیت و همکاری چگونه شخص را برای مواجهه صحیح در عرصه اقتصادی آماده می‌کند.

در جلسه سوم، ابتدا درباره تفاوت ماهیت کار و شغل در دوره‌های گذشته و تاثیر جامعه صنعتی در فهم ما از ماهیت کار و شغل توضیحاتی داده شد که چگونه کار در خانه که واقعا هویت‌دهی می کرد امروزه در معرض تهدید قرار گرفته و اینکه نحوه تربیت دینی، چگونه شغل و کار را عامل خودشکوفایی و هویت‌یابی قرار می‌دهد؛ و آنگاه چگونه شخصی که در این مسیر پرورش یافت می‌تواند در عرصه اقتصادی جامعه نقش موثر ایفا کند و آنگاه نمونه‌هایی در سیره حضرت زهرا س اشاره شد که چگونه ایشان با اقدامات خود، نه سربار حکومت، بلکه در حد خود پشتوانه اقتصادی‌ای برای حکومت بود؛ و چگونه فدک را بهانه‌ای برای دفاع از ولایت قرار داد و نهایتا چگونه در دفاع از ولایت به شهادت رسید و با شهادتش امیرالمومنین ع بی‌پشتوانه شد.

بازدیدها: ۴۱۷

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*